✒️Tocmai am terminat cartea „Orașe de hârtie” scrisă de John Green și apărută la Editura Trei
•𝙋𝙤𝙫𝙚𝙨𝙩𝙞𝙧𝙚 𝙥𝙚 𝙨𝙘𝙪𝙧𝙩:
🔏Este vorba despre doi adolescenți: Quentin și Margo. Aceștia erau prieteni de când erau mici, însă Margo reapare în viața lui Quentin într-o noapte, gata pentru o nouă aventură. Totul ia o întorsătură drastică atunci când Margo dispare din nou, iar Quentin încearcă să o găsească folosind indicii pe care ea le-a lăsat în urmă. O va găsi? Vă las pe voi să aflați!💗
•𝙋𝙚𝙧𝙨𝙤𝙣𝙖𝙟𝙚 𝙥𝙧𝙞𝙣𝙘𝙞𝙥𝙖𝙡𝙚:
🖇 Margo este o fată diferită, foarte ingenioasă, misterioasă, care se consideră pe sine o fată de hârtie. Percepția sa asupra vieții m-a fascinat, iar după cele 366 de pagini am început să înțeleg cu adevărat la ce se referea Margo.
❝𝐚 𝐩𝐚𝐩𝐞𝐫 𝐭𝐨𝐰𝐧 𝐟𝐨𝐫 𝐚 𝐩𝐚𝐩𝐞𝐫 𝐠𝐢𝐫𝐥❞
🖇 Quentin este tipul de băiat cuminte care este îndrăgostit de fata populară din liceu, care este chiar și vecina lui (Margo). Mi-am dat seama că sentimentele lui pentru fata visurilor sale sunt puternice atunci când decide să o găsească. De asemenea, pierde momente importante din perioda finală a liceului, pentru această operațiune.
❝𝐬𝐡𝐞 𝐥𝐨𝐯𝐞𝐝 𝐦𝐲𝐬𝐭𝐞𝐫𝐢𝐞𝐬 𝐬𝐨 𝐦𝐮𝐜𝐡 𝐭𝐡𝐚𝐭 𝐬𝐡𝐞 𝐛𝐞𝐜𝐚𝐦𝐞 𝐨𝐧𝐞❞
•𝙄𝙢𝙥𝙧𝙚𝙨𝙞𝙞 𝙥𝙚𝙧𝙨𝙤𝙣𝙖𝙡𝙚:
📌 Când am început această carte nu aveam așteptări prea mari, deoarece se spune despre ea că se aseamănă cu „Căutând-o pe Alaska”, o carte care mie nu mi-a plăcut prea mult acum 7 luni (nu-mi amintesc motivul, probabil dacă o voi reciti voi avea altă părere). Însă „Orașe de hârtie” mi-a întrecut mult așteptările. M-a fascinat modul în care autorul a descris orașele și oamenii de hârtie. Este cu siguranță o carte la care mă voi gândi mult timp de acum, pentru că a lăsat o amprentă puternică asupra mea.
•𝙉𝙤𝙩𝙖:
⭐️5/5⭐️
•Impresii despre ecranizare:

Am urmărit filmul după ce am citit cartea și recunosc că nu mi-a plăcut atât de mult. Dacă aș fi văzut filmul prima dată nu cred că aș fi înțeles acțiunea prea bine. Cartea dezvoltă mai mult percepția lui Margo asupra orașelor de hârtie, așa că eu recomand cartea, pentru o lectură palpitantă și plină de mister!