Pe 27 ianuarie a fost ziua internațională a comemorării victimelor Holocaustului. În fiecare zi stau și mă întreb câți copii din lume știu despre Holocaust și lagărele de exterminare. Probabil dacă ar exista un sondaj, mulți ar spune că au auzit la istorie, însă sunt curioasă cât sunt de bine informați sau dacă au trecut peste lecția despre Holocaust ca și cum nu ar fi fost importantă.
De mici ni se spune că dacă nu învățăm istoria o vom repeta. Sincer mi se pare cea mai corectă afirmație din toate timpurile, pentru că în lume sunt prea multe persoane dezinteresate și neinformate. Consider că acele persoane pot lua o pauză de 30 de minute și să citească ceva despre trecut, deoarece este vorba despre oameni nevinovați care și-au pierdut viața, fiind victimele lipsei de reacție a omenirii.
Dacă citești această recenzie și nu știi despre Holocaust, ei bine este momentul să iei un loc și să citești cu atenție. Este timpul să te informezi. Acum mulți vor spune că nu le place lectura. Atunci este rândul meu să adaug că există multe documentare foarte bine concepute, chiar și pe YouTube, pe care eu le-am descoperit prin 2016 și am rămas șocată, fără cuvinte, după aflarea despre experimentele crude ale lui Mengele, pe care le-a pus în aplicare în lagărul de la Auschwitz.
Acum să trecem la recenzie:
✒️Ieri am terminat de citit cartea „Tatuatorul de la Auschwitz” scrisă de Heather Morris și apărută la @ed_humanitas . Am fost trasă înăuntru și nu am mai putut să ies, în final terminând-o în 5-6 ore.
•𝙋𝙤𝙫𝙚𝙨𝙩𝙞𝙧𝙚 𝙥𝙚 𝙨𝙘𝙪𝙧𝙩:
🔏 Este vorba despre povestea reală a lui Lale și fata de care se îndrăgostește, Gita, în lagărul de exterminare de la Auschwitz. După câteva zile de la momentul ajungerii a lui Lale la Auschwitz, primește ocazia de a fi tatuator, din această cauză el devine privilegiat, acest lucru nu-l oprește însă să împartă mâncarea cu ceilalți deținuți și nici să își creeze o mică afacere pentru a încerca să schimbe soarta celorlalți în puțin mai bine, dar în continuare trebuie să respecte regulile pentru a avea șansa zilei de mâine.
Pagină după pagină sunt prezentate zilele care trec în lagăr, aventurile și sacrificiile pe care trebuie să le facă Lale. Acesta știa câteva lucruri importante pentru a-l ține în viață, cum ar fi că trebuie să se supună, să muncească din greu și să fie umil.
•𝙄𝙢𝙥𝙧𝙚𝙨𝙞𝙞 𝙥𝙚𝙧𝙨𝙤𝙣𝙖𝙡𝙚:
📌 „Tatuatorul de la Auschwitz” prezintă o poveste sensibilă, tristă și zguduitoare dintr-o perioada întunecată a istoriei omenirii. Faptul că este o poveste reală și nu o ficțiune, te face să realizezi cât de grele erau timpurile pentru acei oameni nevinovați.
Ce îmi place atât de mult la romanele istorice? Citirea ultimei pagini a unei cărți de acest gen, mă lovește de fiecare dată cu putere, amintindu-mi cât de norocoasă sunt pentru că am tot ceea ce îmi doresc și trăiesc în timpuri mult mai ușoare decât protagoniștii cărții.
Drept urmare, vi-o recomand cu drag, deoarece este o bună sursă de informare, însă trebuie să știți că este și puțin dură, dar în același timp este și extraordinară, punând în lumină iubirea și altruismul. Armonia dintre Lale și Gita vă va surprinde cu siguranță, cei doi având o picătură de speranță chiar și în cele mai întunecate timupuri ale omenirii!
•𝙉𝙤𝙩𝙖:
⭐️5/5⭐️